Tijd voor een terugblik

15 maanden geleden

Telefoon van mijn directeur die me vertelt dat ik een andere functie krijg omdat de coachingsafdeling waar ik werk, zal verdwijnen. Weg de job die ik al 9 jaren met hart en ziel doe, weg de boeiende coachingsgesprekken met klanten,… 😢

14 maanden geleden

Met lijf en geest voel ik dat de nieuwe functie helemaal mijn ding niet is. Mijn  dagen vullen zich meer en meer met piekeren: “Is dit wat ik de rest van mijn carrière moet doen”?, “Ik ben 53, waar ga ik nog een leuke job vinden?”. Gestrest, futloos, ontvlambaar,… Niet echt de Greet die ik voorheen was!

13 maanden geleden

Steeds meer popt de gedachte op om zelf ondernemer te worden en anderen te helpen om hun ondernemersdroom te realiseren. Ik praat erover met familie en vrienden en krijg alleen maar positieve reacties: “Ja Greet, dat moet je doen, dat past helemaal bij jou”. “Als je dat echt wil doen, moet je niet wachten maar ervoor gaan”… Maar dan popt dat innerlijk stemmetje op: “Je bent te oud om nog te gaan ondernemen”, “Jij bent toch geen echte ondernemer”, “Er zijn al zoveel coaches, hoe ga je daar je geld mee kunnen verdienen?…

12 maanden geleden

Ik schrijf me in voor een begeleidingstraject voor startende ondernemers. Ik wil de piste van het ondernemerschap verkennen zonder constant tegengehouden te worden door die innerlijke stemmetjes. En die begeleiding is WAUW ! Ik leer omgaan met mijn saboteurs en werk de basis uit van mijn ondernemersidee: wat wil ik doen, hoe, voor wie en waarom? Ettelijke coachingssessies later slaag ik erin om dit te verwoorden: Ik wil vrouwen begeleiden in het realiseren van hun ondernemersdroom op een manier die bij hen past. Ik leer hen omgaan met hun twijfels en onzekerheden en samen werken we het fundament uit van hun ondernemersdroom. Stapje per stapje help ik hen iets in de wereld te zetten dat ertoe doet, voor henzelf en voor de anderen!

11 maanden geleden

Ik neem een beslissing die me bloed, zweet en tranen kostte. En geld 😉. Ik dien mijn ontslag in en vestig me als zelfstandig ondernemerscoach. Ik wil mijn energie terug voelen stromen, doen wat ik graag doe en goed kan, het gevoel hebben om iets opnieuw iets te kunnen betekenen op professioneel vlak, op mijn manier.

10 maanden geleden

Tijd voor het inhoudelijke: ik verdiep mij in nieuwe vakliteratuur en methodieken en werk mijn coachingsmodules uit. Zoooo boeiend om mee bezig te zijn. Thema’s die mijn aandacht volledig opzuigen. Overal vergezeld één of ander boek mij: in de trein, op café,… Een kwalitatief begeleidingstraject aanbieden aan mijn klanten is mijn focus.

9 maanden geleden

Ik heb mijn eerste verkoopsgesprek. Om mijn zenuwen wat te temperen zet ik 5 minuutjes voor het gesprek het liedje van Fleetwood Mac ‘Go your own way’ effe keihard 💃. Ik wil op een ontspannen manier dit gesprek voeren, luisteren naar de vragen en noden van de klant en uitleggen wat ik al dan niet voor haar kan betekenen. Geen sluwe verkoopspraatjes, maar op een integere manier vertellen wat ik doe en hoe. En raad eens… de klant zegt ‘ja’ op mijn begeleidingstraject. Euforie, kriebels over heel mijn lichaam, wreed content! Een zalig gevoel!

8 maanden geleden

Effe een dipmoment. Er moet een website komen. Hoe begin ik hier in hemelsnaam aan? Doe ik zelf of besteed ik het uit. En wat zal dat dan kosten? Waar vind ik een goede webbouwer? En wat moet er op de website staan? En kan ik dat wel schrijven? De vele vragen én het ontbreken van een pasklaar antwoord zorgen voor uitstelgedrag. Lastig…

7 maanden geleden

Yessss! Ik heb beslist om me te laten helpen door een webbouwer. Dus ik moet zelf niet bezig zijn met de technische aspecten ervan. Wat een opluchting! Ik moet me enkel bezig houden met de inhoud. Vol goede moed begin ik eraan ‘wie ben ik’, ‘wat doe ik’ en ‘voor wie’.  En het gaat veel vlotter dan ik dacht. Een paar overlegmomenten later staat de website online: apetrots ben ik 😊.

6 maanden geleden

Mijn eerste live netwerkmoment. Andere ondernemers ontmoeten, luisteren naar hun verhaal en vertellen wat mij drijft en wat ik doe. En dat met een glaasje en een hapje erbij. Oh ja, en voor de eerste keer mijn naamkaartjes uitdelen. Ik word nog een ‘echte’ ondernemer!

5 maanden geleden

Tijd om samenwerkingen te verkennen. Ik ben dan wel een solo-ondernemer maar dat wil niet zeggen dat ik ook solo wil ondernemen. Samenwerken is voor mij 1 + 1 = 3. Het inspireert en voedt me. Ik heb een afspraak met Veerle van Unizo. “Kunnen we iets voor elkaar betekenen”. Ja! En dat gaan we verder verkennen. Zo leuk!

4 maanden geleden

De kracht van viavia. Ik krijg een mailtje van een zekere E. Ze overweegt om te starten als zelfstandige maar twijfelt nog en wil graag een gesprek met mij. Via haar vriendin (iemand die ik jaren geleden gecoacht heb) kreeg ze mijn contactgegevens. Tijdens het kennismakingsgesprek voel ik onmiddellijk haar vertrouwen in mijn expertise. Na een uur besluit ze enthousiast: “Ik zou graag door jou gecoacht worden”. Een droomklant 🤩

3 maanden geleden

Co-creatie in ontwikkeling. De samenwerking met Unizo krijgt vorm. Ik mag meewerken aan een online workshop en ga het hebben over ondernemerscompetenties. Ondernemen kan je immers leren. Ben zo content met deze opportuniteit om samen te creëren.

2 maanden geleden

Netwerken is fun én levert wat op. Net terug van het tweedaags netwerkevent van NOVA (Netwerk Ondernemende Vrouwen Antwerpen). Niet alleen een gezellig samenzijn in een leuke setting met andere onderneemster, maar ook bijleren, geïnspireerd worden, je ondersteund voelen,… En als kers op de taart heb ik tijdens de lunch een boeiend gesprek met een andere onderneemster. Ze is ondertussen klant geworden en volgt mijn begeleidingstraject.

1 maand geleden

Daar zijn die innerlijke saboteurs weer! “Gaat dit wel lukken?”, “En wat als ik er niet genoeg mee verdien?”, “En stel dat mijn klanten mijn begeleidingstraject niet goed vinden”,…  Zo vermoeiend! En ze halen me weer even onderuit en doen me twijfelen. Gelukkig heeft mijn coach me geleerd hoe ik ervoor kan zorgen dat die saboteurs niet de luidste stem krijgen. “Shut up and let me go”!

Vandaag

Tijd voor reflectie, in de vorm van een kort artikel. Ik pak mijn pen, begin te schrijven en laat mijn gedachten de vrije loop. Stapje per stapje vooruit gegaan … En nu word ik even emotioneel. Omdat ik voel dat dit MIJN WEG is. Een weg die anderen laat groeien. Een weg met af en toe eens vallen, maar altijd weer met opstaan!

Greet

PS Heb jij ook het gevoel dat ondernemen jouw weg is? En wil je graag je ondernemersdroom verkennen en een kans geven? Dan wil ik graag tijd vrijmaken om te kijken hoe ik je daarbij kan helpen. Vul even het contactformulier in en ik neem contact met je op.